Званична интернет страница Општине Шипово

Ћирилица / Latinica

  • forheaderp (Large)
  • forheaderw
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)

Туризам

Објављено: 18. mart. 2014

Шипово са својим природни предиспозицијама и љепотама ријека и планина пружа идеалне услове за развој и бављење туризмом.

На територији општине Шипово налазе се многобројни и разноврсни атрактивни природни и туристички простори као што су: извори ријеке Пливе и Јања, Јањске отоке, ушће Сокочнице у Пливу, ушће Јања у Пливу, Ваганска пећина, манастир Глоговац, Олићко језеро, Соко Град, прашумски резерват Јањ.

Адаптацијом и активирањем постојећих и изградњом нових мини туристичких објеката у наведеним рејонима, Шипово би створило све предуслове за масовније и професионално бављење туризмом. Располаже се такође бројним културно-историјским споменицима и вјерским објектима.

У Шипову се налази пар локација са добрим условима за развој зимског туризма. Ови предјели у љетном и зимском периоду пружају одличне услове за психофизичке припреме спортиста.

У циљу развоја туризма, Скупштина општине Шипово је током 2007. године основала Туристичку организацију као туристичко предузеће које је главни носилац активности на пољу туризма.Њен основни задатак је представљање и унапређивање туристичке понуде.

Туристичка организација општине Шипово је до сада успјешно реализовала три пројектна приједлога од значаја за развој туризма:
Израда промотивног материјала – туристичка брошура Шипова, туристичка карта Шипова, туристички леци, туристичке разгледнице, туристички филм;
Уређење и чишћење корита ријека Пливе, Јањ и Лубовице;
Постављање туристичке сигнализације на територији општине Шипово.

Планови Туристичке организације општине Шипово су: настављање и унапређивање свих промотивних активности, учествовање у свим културним манифестацијама, отварање инфо центра, учествовање у свим активностима и могућим пројектима како би се обезбједио готов туристички производ, унаприједила понуда и афирмисао туризам као важна привредна грана.

Покренуто је неколико манифестација које су постале традиционалне као што су: Јањски сабор, Дани Шипова, “Светосавска изложба“ – изложба умјетничких радова и народних рукотворевина.
Адреса: Шипово, Гаврила Принципа бб

Телефон/факс: 050-371-928

Е-маил: office@sipovo-tourism.com

Радно вријеме: 07,00-15,00

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.