Званична интернет страница Општине Шипово

Ћирилица / Latinica

  • forheaderp (Large)
  • forheaderw
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)

Премијерка Жељка Цвијановић пустила у рад нову трафо – станицу

Објављено: 31. oktobar. 2017

     Општина Шипово, Језеро и дио Купреса електричном енергијом снабдјеваће се из нове трансформаторске станице чија је изградња коштала око 4, 6 милиона марака. Градња је почела 2015. године а радови су завршени у септембру ове године.

    Да би овај пројекат био реализован претходно је реконструисан далековод Мркоњић Град – Шипово, чиме се прешло са напонског вода од 35 на 110 киловата. Ова станица би, осим Шипова, струјом требало да снабдјева општину Језеро и дио Купреса који су се до сада су снабдијевали из трафо станице Мркоњић Град.

      Пројекат је коштао 4,6 милиона КМ, а пуштању у рад присуствовали су, поред премијерке Жељке Цвијановић и начелник Општине Шипово Милан Ковач и директор Електропреноса БиХ Мато Жарић.

    Премијерка је изразила задовољство функционисањем општине Шипово и констатовала да је позитивно то што није забиљежен мањак у општинском буџету. Током разговора о раду Шумског газдинства наглашен је и позитиван биланс у пословању овог шиповачког предузећа.

      Стево Мирјанић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде истакао је да је у ово подручје у посљедњих шест година уложено око седам милиона марака.

111109 20171030223930_248892 111100 111108

Ostavite odgovor

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.