Званична интернет страница Општине Шипово

Ћирилица / Latinica

  • forheaderp (Large)
  • forheaderw
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)

ПРЕДСЈЕДНИК ДОДИК У ПОСЈЕТИ ШИПОВУ

Објављено: 21. april. 2017

18083450_10211095911585053_1493824282_o

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик посјетио је јуче Шипово, гдје је разговарао са начелником општине, Миланом Ковачем.

У наставку преносимо текст чланка новинара СРНА-е из Гласа Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Шипово Милан Ковач оцијенили су да је укупна ситуација у овој општини добра, чиме су створени услови за реализацију привредних и инфраструктурних пројеката.

Додик је истакао да Шипово има агилну општинску управу која планира реализовати значајан број привредних и инфраструктурних пројеката.
„То су пројекти значајни за локалну заједницу, међу којима су путеви, уређење центра Шипова, изградња спортске дворане, водовода и канализације. Већ је обезбијеђена финансијска конструкција за реализацију ових пројеката“, рекао је Додик новинарима у Шипову, након састанка са Ковачем.

Он је нагласио да је Шипово богато природним ресурсима које би требало на прави начин користити.

„Радује ме приступ локалне управе која жели сагледати на који је начин могуће стратешки газдовати и управљати природним ресурсима, међу којима су вода и тресет. Захваљујем начелнику општине за све што је овдје урађено, а институције Српске ће помоћи у рјешавању проблема“, додао је Додик.

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да је Шипово богато природним ресурсима које је неопходно на прави начин искористити.

„На данашњем састанку смо договорили реализацију низа стратешких пројеката у области реалног сектора и ревитализацију привредних субјеката, међу којима је и гипсара. Шипово је општина која располаже залихама тресета, бетонита, гипса, шуме и воде, односно потенцијалима који морају бити искориштени на прави начин“, каже Ковач.

Он напомиње да је циљ општинске администрације реализација и инфраструктурних пројеката.

Ковач је захвалио предсједнику Српске што је данас посјетио ову општину.

Састанку су уз начелника општине Шипово Милана Ковача, начелника одјељења за буџет, финансије и привреду Биљану Шегрт, предсједника Скупштине општине Шипово Милана Плавшића и замјеника начелника Марка Савичића, присуствовали министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Прије посјете Шипову, предсједник Додик је биоу посјети општини Језеро.

 

 

18052462_10211095915625154_942302931_o

 

Ostavite odgovor

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.