Званична интернет страница Општине Шипово

Ћирилица / Latinica

  • forheaderp (Large)
  • forheaderw
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)

Отворено писмо грађанима Општине Шипово

Објављено: 15. septembar. 2016

ОТВОРЕНО   ПИСМО   ГРАЂАНИМА   ШИПОВА

 

Поштовани суграђани,

 

Обраћам Вам се овим писмом, због нетачних „кафанских“ прича и писања на друштвеним мрежама током ове предизборне кампање.

 

Почетком 1992. године, због предратног стања вратио сам се у своје родно Шипово, и од тада до данас са својом породицом живим у њему.

На моју срећу или несрећу, али сигуран сам Божијом вољом, у овом протеклом периоду обављао сам најтеже и најодговорније војне и политичке дужности у нашој општини.

Све дужности и у рату и у миру, настојао сам да обављам савјесно, поштено и одговорно, све у општем – заједничком интересу овога народа и ове општине, а не у мом личном интересу, а поготово не у интересу појединаца – моћника, не жaлећи да у тој борби дам и свој живот.

Обављајући све ове дужности настојао сам да не изневјерим оне који су ми указали повјерење тј. који су ме поставили или изабрали на те високе дужности.

Настојао сам да својим мислима, ријечима и дјелима, не наштетим својој општини и свом народу, да не понизим нити да искомпромитујем ни себе ни институцију на чијем се челу налазим.

Чинио сам све да у РС, БиХ и шире у најбољем и најпозитивнијем смислу представим свој народ и своју општину.

Колико сам у протеклом периоду урадио, то се види и зна.

То ја у овом кратком писму не могу набројати, али је једно сигурно,  све што је обновљено и урађено у послератном периоду, 70-80 % тога сам урадио ја и људи који су били уз мене јер сам ја потписивао уговоре са домаћим и страним институцијама, за шта имам и доказе.

Да ли се могло урадити и више? Свакако јесте, а што није, је сплет разних политичких, економских и других околности у нашој општини, РС, БиХ и шире, а посебно због превеликог утицаја међународне заједнице у БиХ, на које ја нисам могао утицати.

У раду су ми највише сметала разна политичка условљавања, опструкције, смицалице, подметања и лажи, чега сте и ви сами свједоци ових протеклих година.

На жалост у вријеме ове политичке кампање, у којој доминира политичка и људска мржња, говори се ријечником лажи, пишу се разни текстови по друштвеним мрежама, без икаквих доказа и без икакве моралне и судске одговорности.

Ја немам времена ни начина да се супротставим тим бројним лажним кафанским причама и писањима, а и не желим да се спустим на тај њихов јако низак ниво.

Поштовани суграђани, ја вам могу гарантовати, а Бог ми је свједок, да у протеклом периоду нисам ништа урадио на штету свога народа и ове општине и да нисам вршио никакве финансијске злоупотребе.

Моје имовинско стање је најбољи показатељ свега. Ја ван Шипова немам имовине вриједности ни 1 КМ, а оно што имам у Шипову је сваком видљиво и процјењиво, за разлику од оних који ме прозивају.

Зато ме све те неистините приче и писања боле као човјека, а тешко погађају и  моју породицу.

Од вас поштовани суграђани не тражим никакво сажаљење, већ да имате повјерења у мене које сте имали свих ових претходних година, и да знате да ја то нисам радио што се сада прича и пише у политичке сврхе.

То што вам могу обећати, је сигурно да ћу и даље било који посао који будем радио, исти обављати савјесно, поштено, одговорно и морално, без мита, криминала и корупције, у вашем интересу и интересу ваше општине и да радећи тај посао нећу дијелити људе ни по ком основу.

 

С поштовањем,

 

 

НАЧЕЛНИК

Милорад Ћирко

 

 

 

Ostavite odgovor

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.