Званична интернет страница Општине Шипово

Ћирилица / Latinica

  • forheaderp (Large)
  • forheaderw
  • nature_090214_0047 (Large)
  • forheader
  • forheader (Large)

О Шипову

Објављено: 18. januar. 2014

Географски положај Шипова

У ширем географском смислу, општина Шипово налази се на 44 17’ степену сјеверне географске ширине и на 17 06’ степену источне географске дужине, у појасу умјерено континенталне климе.

У ужем географском смислу Шипово се налази на југозападном дијелу Републике Српске, укупне површине 510 км2, на којој живи око 11.000 становника, од тога 95% Срба и 5% Бошњака.

Opširnije…

 Историја општине Шипово

Плодна земља, значајна рудна богаства, питома клима и повољан географски положај осигурали су да Шиповачки крај буде настањен од најранијих времена. Иза илирских племена Сапуата и Емантина која су припадала племенском савезу Мезеја, остали су у долинама Јања и Пливе остаци бројних утврда и насеља. Ове остатке народ обично зове градинама и пажљиво око их може уочити на истакнутим, лако брањивим положајима (Соколац, Пљева, Трново, Лубово, Бешњево, Вражић, Мујдзићи итд.).

Opširnije…

 Опште информације о привреди

Opširnije…

Hалазите се на новој званичној страници Општине Шипово. Добродошли! Позивамо вас да заједно учинимо страницу занимљивијом и активнијом!
Zа сва питања обратите нам се нам се путем електронске поште а ми ћемо Вам одговорити у најкраћем могућем року а максимално у неколико дана.